Vacature ICT Architect

Logo Mclaing

Onze cliënt is een grote overheidsorganisatie in het midden van het land met een moderne ICT Infrastructuur. De dienst automatisering ontwikkelt, levert, installeert en beheert alles wat nodig is voor de automatisering, de digitalisering en het digitaal werken van de organisatie. Er wordt gezorgd voor een stabiele en optimaal beschikbare ICT infrastructuur. De dienst automatisering werkt aan kantoorautomatisering, telefonie, organiseren hosting, dataopslag en Server Based Computing. Bij dit alles wordt naar vernieuwende en besparende werkwijzen en producten gezocht. McLaing zoekt voor deze opdrachtgever een:

Architect (ICT-Infrastructuur)

Inzet: Fulltime (36 uur)

Salaris: € 3476 – € 4894 bpm.

Je werkt voor het cluster Vernieuwing – onderdeel van Automatisering Utrecht. Op strategisch niveau

adviseer je over de ontwikkeling van de infrastructuurarchitectuur en de impact van bestuurlijke

voornemens daarop. Je ontwikkelt strategische architectuurkaders en het technisch architectuurbeleid voor infrastructuur, beheer en beveiliging. Je bewaakt de architectuur en het werken onder architectuur.

Je werkt op basis van gemeentelijke voornemens/programma’s en ontwikkelingen in het vakgebied. Je signaleert, onderzoekt en analyseert trends, innovaties en ontwikkelingen en adviseert daarover.

Je levert de (project)start- en eindarchitectuur en toetst/controleert de ontwerpen en projectplannen

hierop. Stelt architectuurschetsen op voor ontwerpen en vertaalt functioneel ontwerpen in technische oplossingen en uitvoeringen. Doet voorstellen voor nieuwe/verbeterde functionaliteiten en dienstverlening. Voor ‘lifecyclemanagement infrastructuur’ ontwikkel je de ‘infraroadmap’ en het vervangingsplan. Bij dit alles stem je af met de informatie- en business-architectuur.

Wij leveren onze dienstverlening 24*7 en plannen groot onderhoud meestal in het weekend. Zo hebben gebruikers er het minste last van. Daardoor hebben we je inzet soms ook in het weekend nodig. Dit breng je mee:

  • Je hebt een werk- en denkniveau op WO en kennis van functionaliteit, werking en toepassing van ICT infrastructuur en architectuur. Je kent verschillende ICT-infrastructuur oplossingen en ontwerpen en ICT-beheer processen (ITIL). Je kent het vakgebied en andere architectuurdomeinen (informatie en bedrijfsdomeinen) en opkomende technologieën. Je bent ervaren in het opstellen van architectuuroplossingen. In je aanpak toon je eigen initiatief, werk je zelfstandig, ben je vasthoudend en tactisch. Je bent communicatief vaardig (in woord, op schrift, in Nederlands en Engels).

Competenties

In de uitvoering van ons werk staan de vier gemeentelijke kernwaarden centraal: open, wendbaar, scherp en betrouwbaar. Ze komen tot uiting in onze heldere afspraken, servicegerichte en flexibele werkhouding, scherpe (financiële) planning en betrouwbare inzet. Van onze medewerkers verwachten we dat ze – vanuit deze kernwaarden – hun persoonlijke vaardigheden en vakkennis verder ontwikkelen.

Automatisering Utrecht

Dit is wat wij doen:

Automatisering Utrecht ontwikkelt, levert, installeert en beheert alles wat nodig is voor de automatisering, de digitalisering en het digitaal werken van de gemeentelijke organisatie. We zorgen voor een stabiele en optimaal beschikbare ICT infrastructuur. We werken aan kantoorautomatisering, telefonie, organiseren hosting, dataopslag en Server Based Computing. We voeren selfservice in en we automatiseren en standaardiseren waar mogelijk beheertaken. Bij dit alles zoeken we naar vernieuwende en besparende werkwijzen en producten. Zo dragen wij ons steentje bij aan een goede bedrijfsvoering.

Hier zijn we trots op:

Wij willen vooroplopen als het gaat om innovatie. We werken in een nagelnieuw Stadskantoor met een ‘state of the art’ ICT omgeving en een moderne technische infrastructuur. Wij zijn klantgericht en gemotiveerd om problemen op te lossen, te ontzorgen en te vernieuwen. Door onze dienstverlening, maatwerkoplossingen en support, kunnen collega’s zich optimaal richten op hun kerntaken voor burgers en bedrijven. Soortgelijke diensten leveren we ook aan andere publieke organisaties. Het leveren van een goede service aan onze interne en externe klanten is topprioriteit.

Onze plek in de organisatie

De afdeling Automatisering Utrecht bestaat uit vier clusters, die focussen op de nieuwe technologie en dienstverlening: Besturing & Control, Vernieuwing, Solution Center en Operations Center. Automatisering

Utrecht is één van de ‘interne bedrijven’ die de andere organisatieonderdelen adviseren en ondersteunen bij de uitvoering van hun bedrijfsvoering. Om goede resultaten te halen, bij te blijven en te vernieuwen, werken we nauw en veel samen met de organisatieonderdelen en met marktpartijen.

Het cluster Vernieuwing ontwikkelt en vernieuwt de ICT-infrastructuur. We stellen de architectuurkaders op voor infrastructuur, beveiliging en beheer. We bewaken het werken onder

architectuur en het basis beveiligingsniveau. Naast infrastructuurprojecten doen we klantprojecten en vertalen we functioneel ontwerpen naar technische oplossingen en uitvoeringen. We zijn medeontwikkelaars van de architectuur voor business, informatie en techniek in de I-kolom.

Arbeidsvoorwaarden

Bij Utrecht krijg je volop ruimte om jezelf verder te ontwikkelen zodat je jouw kwaliteiten en talenten écht kan inzetten. Je krijgt een salaris afgestemd op je kennis en ervaring volgens het salarisgebouw van de gemeente Utrecht. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden – verlof, pensioen, ziektekostenvoorziening, reiskostenvergoeding en meer – zijn uitstekend geregeld. Utrecht is een werkgever die de mens centraal stelt. Dat merk je aan collegialiteit en een prettige, informele werksfeer. Flexibel (thuis) werken is in overleg mogelijk, zodat je een goede werk-privé–balans kan organiseren.

Ons nieuwe Stadskantoor staat naast Utrecht centraal station, dus gemakkelijk bereikbaar, of je nu in Utrecht woont of niet. Het gebouw heeft moderne digitale voorzieningen en je kunt flexibel je werkplek kiezen.

Martin Ipenburg, ICT Recruitment Consultant bij McLaing verzorgt voor onze opdrachtgever de werving & selectie voor deze functie.

Heb je interesse dan kun je jouw CV en toelichting uploaden via onze website www.mclaing.nl/schrijf-je-in of email martin.ipenburg@mclaing.nl

Voor verdere vragen over deze functie kun je contact opnemen met Martin Ipenburg via nummer 06-53153718.