Vacature Systeembeheerder

Logo Mclaing

Onze cliënt is een in Rotterdam gevestigde ICT dienstverlener die zijn diensten aanbiedt aan bedrijven in het MKB segment. Het klantenbestand bestaat uit een gemêleerde samenstelling van landelijk verspreide bedrijven van 5 tot 200 medewerkers. De nadruk ligt op dienstverlening rondom Microsoft en Juniper producten en de cliënt levert een full support dienstverlening variërend van systeembeheer tot netwerk- en telecom oplossingen In opdracht van deze cliënt is McLaing op zoek naar een:

Medior Systeembeheerder
Locatie: Rotterdam

Functie aanbod:

Als medior Microsoft systeembeheerder help je met het ontwerp, installatie, configuratie en support van systemen van aangesloten klanten. Iedere situatie is anders en vereist een andere aanpak. Clouddiensten als Office365 en virtualisatie maken een vast onderdeel uit van de aangeboden oplossingen

De ondersteuning wordt zowel remote als on-site plaats en kan eventueel buiten kantoortijd plaatsvinden. De standplaats is Rotterdam.

Functie eisen:

Om deze functie goed te kunnen uitoefenen voldoe je aan de volgende criteria:

 • HBO Werk en Denkniveau met tenminste een afgeronde technische MBO opleiding
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring en je bent in staat om zelfstandig te werken
 • Ervaring als systeembeheerder met de nadruk op Microsoft gebaseerde oplossingen
 • ITIL Certificering is een pre.
 • In het bezit van een Rijbewijs
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Functie aanbod:

Een afwisselende functie met veel persoonlijke contacten en verantwoordelijkheden. Een informele, uitdagende werkomgeving met korte lijnen. Een leuk en jong team met een ambitieuze en collegiale sfeer.

Een goed salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden, volledig afgestemd op jouw kennis en ervaring.

Onze cliënt biedt zeer veel ruimte om de functie verder conform de bedrijfsambitie in te vullen. De salariëring is in overeenstemming met de zwaarte van de functie en jouw kennis en ervaring. Verder biedt onze cliënt een vaste aanstelling (geen detachering).

Martin Ipenburg, ICT Recruiter bij McLaing verzorgt voor onze opdrachtgever de werving & selectie voor deze functie.

Heb je interesse dan kun je jouw CV en toelichting uploaden via onze website www.mclaing.nl/schrijf-je-in

Voor verdere vragen over deze functie kun je contact opnemen met Martin Ipenburg via nummer 06-53153718.

Vacature autorisatiemedewerker

Logo Mclaing

Onze opdrachtgever is een grote landelijke overheidsorganisatie. Binnen deze organisatie wordt ondersteuning verleend voor diverse diensten waaronder de ICT diensten. Binnen dit onderdeel zijn ruim 6000 medewerkers actief die op diverse gebieden ondersteuning leveren voor het optimaal inzetten en waarborgen van de ICT. Onze opdrachtgever werkt vanuit drie locaties (Zwolle, Eindhoven en Rotterdam). In opdracht van onze cliënt is McLaing op zoek naar:

Autorisatie Medewerkers (15-30 fte’s)
Locatie: Zwolle, Eindhoven, Rotterdam

Functie aanbod:

De autorisatiedesk medewerker heeft als doelstelling het correct uitvoeren en instellen van autorisaties in diverse systemen en het coördineren hiervan ten behoeve van de systemen die niet zelf beheert worden. De autorisatiedesk medewerker volgt hierbij de richtlijnen als beschreven in het autorisatiebeleid en verdere uitwerking ervan in autorisatiekaders en autorisatieprofielen. Dit alles met als doelstelling zorg te dragen voor de continuïteit op de afdeling en het waarborgen van optimale beveiliging van de gebruikte systemen en autorisaties daarbinnen.

Tot de verantwoordelijkheden behoren onder andere:

 • Tijdig signaleren van incidenten binnen de gebruikte systemen.
 • Het doorvoeren en afvoeren van rechten.
 • Meedenken over oplossingen zowel technisch als organisatorisch.
 • Monitoren van het gehele gebruikers autorisatieproces.
 • Controleren van de voortgang binnen de afgesproken Service Levels.

Om deze functie goed te kunnen uitvoeren werk je samen met onder meer Servicemanagers, HR – afdeling, Functioneel Beheerders, ICT Service Desk, ICT productspecialisten en andere (externe) partijen.

Tot de taken behoren onder andere:

 • Het uitvoeren van autorisatieverzoeken, deze bestaan uit verlenen/intrekken van toegangsrechten op systemen en opslagmedia.
 • Het opvoeren, wijzigen en afvoeren van nieuwe en bestaande gebruikers.
 • Het doorvoeren, wijzigen en afvoeren van gebruikersrechten.

Functie eisen:

 • Minimaal een afgeronde MBO opleiding.
 • Een afgeronde ITIL Certificering is een pré.
 • In de afgelopen 5 jaar minimaal twee jaar ervaring opgedaan als servicedesk of helpdesk medewerker, waarbij je ervaring hebt met het toekennen van autorisaties is een eis.
 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar ervaring opgedaan als servicedesk medewerker waarbij je ervaring hebt met het toekennen van autorisaties bij een organisatie met meer dan 100 medewerkers is een pré.
 • Aantoonbare werkervaring met het IT servicemanagement tool Expertdesk of Planon, of Topdesk of Remedy is een pré.
 • Aantoonbare werkervaring met het verwerken van autorisatieverzoeken binnen het domein HR. Deze verzoeken bestaan uit verlenen/intrekken/wijzigen van toegangsrechten op systemen en netwerkschijven voor instroom- doorstroom en uitstroom van (externe) medewerkers is een pré.
 • Je bent klantgericht en kunt nauwkeurig werken.
 • Een positieve verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een eis en maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Aanbod:

Een aantrekkelijke functie (32-36 uur verdeeld over 4-5 werkdagen per week) met een uitstekende beloning en aanstelling voor minimaal zes maanden met een mogelijkheid tot verlenging (detacheringsovereenkomst).

Martin Ipenburg, ICT Recruitment Consultant bij McLaing verzorgt voor onze opdrachtgever de werving & selectie voor deze functie.

Heb je interesse dan kun je jouw CV en toelichting mailen via martin.ipenburg@mclaing.nl of uploaden via onze website www.mclaing.nl/schrijf-je-in/

Voor verdere vragen over deze functie kun je contact opnemen met Martin Ipenburg via nummer 06-53153718.

Citrix Systeembeheerder

Onze opdrachtgever is een in Rotterdam gevestigde leverancier van  IT oplossingen op basis van Citrix technologie. Het team van Consultants onderscheidt zich door brede virtualisatie kennis en ervaring in enterprise omgevingen. De bedrijfscultuur kenmerkt zich door een open en directe communicatie en waar wederzijdse interesse van groot belang is.

Voor de consultants is zelfstandigheid hun tweede natuur, net als resultaat- en klantgericht werken en continue persoonlijke ontwikkeling. De  Consultants voeren opdrachten uit op het gebied van Server Based Computing en virtualisatie. Servicegerichtheid naar de klanten staat voorop en je krijgt alle mogelijkheden om je verder te ontwikkelen tot Citrix Professional

Wij zoeken voor deze klant een:

Citrix Systeembeheerder
Locatie Rotterdam

Functieomschrijving:

Je gaat opdrachten uitvoeren bij de klanten. Dit kan betekenen dat je als projectmedewerker ingezet wordt of bij drukte of calamiteiten bijspringt op een support afdeling, dat je tijdelijk een support engineer vervangt of als migratiemedewerker jouw bijdrage levert. Vaak is een beheerrol in combinatie met virtualisatie projecten bij de klant jouw rol.

Zo kan je je ontwikkelen, veel leren en doorgroeien naar Consultant in de ict infra. Dit lukt je omdat je jezelf associeert met een slimme techneut die de eindgebruiker en daarmee dus de klant centraal stelt. Hierbij kan je rekenen op de kennis van je collega’s.

Functie-eisen:

om deze functie goed te kunnen uitoefenen vragen wij het volgende:

 • Afgeronde HBO Bedrijfskundige Informatica of andere relevante bachelor opleiding of aantoonbaar niveau
 • Minimaal 2 jaar werkervaring als systeembeheerder Windows en Citrix
 • Naast Microsoft certificaten (zoals MCSA), recente certificering van ten minste 2 van deze technieken: Citrix, RES, App-V, VMware of SCCM
 • flexibel en de wil om door te groeien als professional .

Functieaanbod:

 • Uitstekend salaris
 • Hoge mate van vrijheid voor het invullen van de functie

Martin Ipenburg, Principal Consultant bij McLaing verzorgt voor onze opdrachtgever de werving & selectie voor deze functie.  Heb je interesse dan kun je jouw CV mailen naar martin.ipenburg@mclaing.nl of het inschrijfformulier op onze website gebruiken www.mclaing.nl/schrijf-je-in

Heb je verdere vragen over deze functie dan kun je contact opnemen met Martin Ipenburg via nummer 06-53153718.